Program


Irodalmi Szalon Juhász Annával

Irodalmi Szalon Juhász Annával

Az Irodalmi Szalon 2010. novemberében indult az irodalmi hagyomány jegyében, és az eltelt bő egy évtizedben a Főváros egyik legnépszerűbb, havi irodalmi műhelye lett.

11 ÉVES GÁLA - ÜNNEPI EST AZ IRODALMI SZALONNAL

11 éves az Irodalmi Szalon, Újbuda legendás irodalmi műhelye. Az Irodalmi Szalon 2010. novemberében indult az irodalmi hagyomány jegyében, és az eltelt bő egy évtizedben a Főváros egyik legnépszerűbb, havi irodalmi műhelye lett. Célja a kortárs és hagyományos, klasszikus irodalom szerelmeseinek felolvasószínházzal, beszélgetéssel, zenével - közösségben létezni. A munka elismeréséül 2017-ben elnyerte a Highlights of Hungary díjat. A havonta megrendezendő irodalmi, zenés összejövetelek sorozata Juhász Anna irodalmár, kulturális manager ötlete alapján valósul meg.

A Szalon tavalyi, jubileumi estjét a Karinthy Színházban rendezte volna meg, de a járványhelyzet miatt nem lehetett megtartani.

Idén november 17-én, szerda este  a Szalon 11 éves Gálaműsorával készülünk, a Karinthy Színházban. A programon lesz kortárs irodalom: új kötetét mutatja be Fábián Janka és Sal Endre, ezekkel a kötetekkel kalandozhatunk a reformkori Anna-bál világába és 51 színházi történet közé, majd a klasszikus irodalom, a századfordulós kávéházi életről Fráter Zoltán irodalomtörténész mesél - bemutatva barátságokat: Karinthy Frigyest, Kosztolányi Dezsőt és Tersánszky Józsi Jenőt is. Az esten a hamarosan bemutatásra kerülő Frici&Aranak film női főszereplői is érkeznek, míg a programot a 100 éve született Pilinszky János költő megidézésével zárjuk - beszélgetéssel és koncerttel.

Fellépő vendégek:
Fábián Janka író, N. Kulcsár Ildikó újságíró, író, Tenki Dalma színművész, Sal Endre újságíró, író,
Fráter Zoltán irodalomtörténész, Szakács Hajnalka színművész, Balázs Andrea színművész,
Eke Angéla színművész, Páder Petra színművész, a Verseitek Dallama: Skoperda Nóra és Nagy Gergő

Háziasszony, szerkesztő: Juhász Anna

FONTOS INFORMÁCIÓ: Ha nem váltották vissza a tavaly vásárolt jegyeteiket, az érvényes az idei Gálára is! Ha megvan a jegy, írjanak egy e-mailt az anna.irodalmiszalon@gmail.com címre ennek megerősítéséről.

Ajánló


Gyurkovics Tibor: Nagyvizit /tragikomédia 2 részben/ Gyurkovics Tibor 1972-ben írt, fekete humorú sikerdarabja, a Nagyvizit egy kórház sebészetének négyágyas kórtermében…

Fülledt az erotika. Az ördög azt sem tudja mivé fajul a helyzet. Ám most majd minden kiderül. Ezután Jolán a…

Egy pszichológus várószobájában összegyűlik hat ember. Kiderül, hogy mind egyszerre kaptak időpontot a neves szaktekintélyhez, aki késik. A hosszas várakozás…