Program


Szembesítés
8

Szembesítés

Ronald Howard: Szembesítés (A Karmester)
Dráma 2 részben
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. május 17. szerda, 19:00

1936. Berlin. A város az olimpia lázában ég.  A játékokon horogkeresztes zászlók lengenek.

Wilhelm Furtwangler, a viághirű karmester vezényel, a náci vezérkar lelkesen ünnepli. Hívják a New York- Filharmonikusok élére, de ő marad.  Igy nyilatkozikj: " A politikai vita számomra kellemetlen. Nem vagyok politikus, de képviselem a német zenét, amely az egész emberiségé..."

Thomas Mann, a legnagyobb német írók egyike az emigrációból lakájnak nevezi .Toscanini így nyilatkozik: "Aki a Harmadik Birodalomban vezényel, az náci."

Vajon osztoznia kell-e a náci hatalom bűnös felelőségében Wilhelm Furtwanlernek, a karmesternek?

Marlene Dietrich, a Kék angyal, az imádott díva elutasítja Goebbels ajánlatait és elhagyja Németországot. A háboru alatt a frontokon amerikai  katonáknak énekel.

1946.  Berlin.A győztesek által felosztott, romokban heverő város amerikai szekciójában egy kihallgatótiszt, Steve Arnold őrnagy előtt kell a viághírű karmesternek, Wilhelm Furtwangler-nek számot adnia a náci hatalommal való kapcsolatáról. A kihallgatások során egy zene iránt közömbös amerikai átlagembernek kell itélkeznie  a zene mágusáról. Az amerikai tiszt számára a döntés egyszerúnek látszik:aki a náciknak muzsikál, az náci. Hitler és Goebbels kedvence,  náci.

A kihallgatások egy krimi izgalmával feszegetik a kérdést: mi a kötelessége a művésznek , s meddig köteles ellenállni a hatalom csábításának? Vajon a karmester  a "senki földjén" emeli fel karmesteri pálcáját?

2016. Budapest. A kérdésekkel ma is viaskodunk...

(Fordította Vajda Miklós)

 

Ajánlatunk


vígjáték két felvonásban

A nagyszüleink, dédszüleink világát megidéző történetben, a szerelemért vállalt, ártatlannak tűnő, kis hazugság végül, számtalan apró fordulat után, feloldódik a megtalált boldogságban, két kereső fiatal életét összekötve. Az események szálait a komédiákból jól ismert archetípusok szövik mókásan, kedvesen, színesen, Márkus Alfréd kiváló zenéivel.

Ajánló


Fergeteges, csupa szív történet, parádés szereposztással és élőzenével a Karinthyban.

A darab mai sikerorientált, külsőségekre építő társadalmunk és kapcsolataink szatírája, mely számos fontos kérdést tesz fel. Hol van a saját…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!